ArchiMate® 3.1 training: foundation & practitioner eLearning

Praktische informatie
Niveau: Introducerend en verdiepend
Duur: 1.5 dag incl. opdrachten, excl. thuisstudie
Locatie: Online
Kosten open training: Zie onderstaand

Aanmelden

ArchiMate is een modelleertaal voor (enterprise) architectuur. Helaas is het correct spreken van een taal niet hetzelfde als het vertellen van een goed verhaal. Daarom besteden we in deze training ook aandacht aan de praktische toepassing van de taal.

Mark Kahmann
Trainer

ArchiMate 3.1 is wereldwijd geaccepteerd als dé modelleertaal voor (enterprise) architectuur. Het biedt een heldere en eenduidige manier om architectuurmodellen te  maken en daar over te communiceren. Door het gebruik van een gedeelde terminologie verbetert ArchiMate de samenwerking tussen architecten van binnen en buiten de organisatie. Daarnaast stelt ArchiMate je, in combinatie met tooling in staat analyses te doen op je architectuurlandschap.

 

In deze cursus leer je in 10 delen alles over de taal en de toepassing er van. De training is geupgrade naar de 3.1 versie van de taal en geheel voorzien van nieuwe voorbeelden en oefeningen. ArchiMate is een zeer waardevolle tool voor (enterprise) Architecten. Het is mogelijk om op basis van deze training je certificaat te halen. Als je gecertificeerd wil worden moet je daar een examen voor doen.

De training bestaat uit 10 delen. Ieder onderdeel bestaat uit een video waarin de stof wordt behandeld en een oefening om te testen of je de stof in de praktijk kan toepassen. De slides zijn in het Engels maar de training en de oefeningen worden in het Nederlands gegeven. ArchiMate als taal is tool-onafhankelijk. Dat betekent dat je de opdrachten thuis op papier kunt maken maar ook de modelleertool van je organisatie of de Archi software (gratis te downloaden via https://www.archimatetool.com/).

 

 1. Introduction to the ArchiMate 2.1 training

 2. Introduction to The Open Group and ArchiMate 3.1

 3. Business Layer

 4. Application layer

 5. Technology Layer and Physical Elements

 6. Relationships

 7. Motivation Elements

 8. Strategy Elements

 9. Implementation and Migration Elements

 10. Viewpoints van Language Customization

 

Indien examen gewenst is worden zowel voor het Foundation als het Practitioner niveau examenvoorbereiding aangeboden.

 • Je leert op de juiste manier gebruik te maken van de concepten van de ArchiMate taal.

 • Je leert op de juiste manier relaties te leggen tussen de verschillende concepten.

 • Je leert best-practices van voorbeelden in de praktijk.

 • Je bent goed voorbereid op het doen van het Archimate Foundation & Practitioner examens

 • Kennis van een internationaal erkende standaard voor het modelleren van architectuur.

 • Ervaring met het maken van modellen in de ArchiMatetaal.

 • Training ArchiMate 3.1 Foundation & Practitioner excl. examens: € 500,-

 • Training ArchiMate 3.1 Foundation & Practitioner incl. examenvoorbereiding (+1 uur) en examenvoucher Foundation : € 750,-

 • Training ArchiMate 3.1 Foundation & Practitioner incl. examenvoorbereiding (+1 uur) en examenvoucher Practitioner : € 750,- (Let op! Foundation is verplicht om deel te kunnen nemen aan het Practitioner examen).

 • Training ArchiMate 3.1 Foundation & Practitioner incl. examenvoorbereidingen (+2 uur) en examenvoucher Foundation & Practitioner : € 950,-