Almar Jong

Consultant

Almar is adviseur en trainer op het gebied van procesmanagement, lean management en business architectuur. Hij zoekt als organisatie-socioloog de verbinding tussen mensen en de deler die hen samenbrengt. Hij weet zaken helder uit te leggen en tot nieuwe inzichten te komen. Zo legt hij een basis waarop verder gebouwd kan worden. Hierbij heeft Almar een pragmatische en flexibele aanpak. Kennisoverdracht speelt in al zijn opdrachten en trainingen een belangrijke rol. Als begeleider heeft Almar een scherp oog voor het groepsproces en het halen van resultaten. Hij gaat op een rustige en eigen manier om met weerstand en twijfels.

Almar weet goed waar zijn kracht ligt en positioneert anderen ook op hun sterke punten. Hij komt vanuit zijn rust en betrokkenheid tot creatieve en praktische oplossingen. Het liefst werkt Almar gezamenlijk naar de best mogelijke uitkomst voor de klant toe. Hij doet dit op een kalme en heldere manier. Door zijn proactieve houding bouwt hij relaties op en zorgt hij voor de juiste resultaten op het juiste moment. Tijdens zijn werkzaamheden is gebleken dat Almar over een sterk analytisch vermogen beschikt en aan de hand van bevindingen uit workshops tot de werkelijke kern kan komen. Hierbij gaat hij oplossingsgericht te werk. Vervolgens geeft Almar eenvoudig heldere presentaties over de inhoud van zijn (tussen)resultaten en bevindingen.

  Almar in cijfers

7 jaar

Consultancy ervaring

20

Consultancy opdrachten

1

Trotse vader

Top 3 opdrachten

Top 3 klussen

Gemeente Haarlem

De primaire processen in kaart gebracht en verbeterd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Lean en BPMN. Almar was als trainer en adviseur  verantwoordelijk voor het implementeren van proces denken en de koppeling met Architectuur.

Alliander

Na het zetten van de eerste stappen richting procesmanagement, heeft Almar Alliander (IT en Business) verder geholpen met hun keten overstijgende inrichting. Almar was Verantwoordelijke facilitator en trekker van diverse visie- en ontwerptrajecten.

Avion and Somerset Constabulary

Binnen de Politie van de gebieden Avon en Somerset is een verandertraject gestart om ‘met minder kosten, de kwaliteit te verhogen’.
Almar is actief geweest als Lean trainer en adviseur rondom continu verbeteren.