Volksbank

Bvolve ondersteunde de Volksbank bij het verbeteren van communicatie tussen Architecten en Stakeholders tijdens hun digitale transformatie.

De Klant

De Volksbank is het moederbedrijf van SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen. Samen investeren zij in een beter Nederland. Het is de vierde bank van het land, met 3,2 miljoen klanten en ruim 3000 medewerkers.


De Opdracht

Binnen de Volksbank was een ervaren architectuurteam werkzaam. De organisatie wordt steeds meer Agile, waar het architectuur team nog gewend was op traditionele manier te werken. Daarnaast is de bijdrage van architectuur nog vaak een punt van discussie. Hoe kan architectuur binnen de Volksbank sterker gepositioneerd worden? De eerste stap naar het vergroten van de bedrijfswaarde van Enterprise Architectuur lag in de verbetering van communicatie binnen het architectuurteam en in interactie met de bredere Volksbankorganisatie.


Wat hebben we gedaan: Training Enterprise Architectuur Communicatie met Infographics

De kern van een architectuurboodschap is vaak lastig onder woorden te brengen, met name als het richting diverse belanghebbenden gecommuniceerd dient te worden.
De infographics training stond geheel in het teken van het doorleven van een praktisch proces met krachtige tools zoals visual story telling om tot excellente communicatieproducten te komen als architect.

Wat Hebben we bereikt

De training Enterprise Architectuur Communicatie met Infographics heeft architecten de tools gegeven om hun boodschap beter over te brengen bij de diverse stakeholders waar interactie mee plaatsvindt. Daarnaast werd de training als zeer positief en nuttig ervaren en gaf veel nieuwe inzichten.